PCMA

Wat is PCMA?

Onze naam, Park- en Centrummanagement Alkmaar, vertelt al wat we doen. Wij verzorgen met en voor ondernemers het parkmanagement op de bedrijventerreinen en het centrum-winkelgebied in Alkmaar. Parkmanagement voert collectieve taken uit die bedrijven niet in hun eentje kunnen doen, zoals het beveiligen en onderhouden van de terreinen.

Parkmanagement betekent dat gebruikers van de bedrijventerreinen samen met andere partijen (zoals gemeente, brandweer en politie) de verantwoordelijkheid nemen voor het beheer van het terrein. Het gaat om de ontwikkeling, de beveiliging, de bewegwijzering en het onderhoud van het bedrijventerrein.

Doelstelling

Park- en Centrummanagement Alkmaar richt zich vooral op het behoud,en waar nodig, verbeteren van de kwaliteit van de bedrijventerreinen in de gemeente Alkmaar. Wat we nastreven is het optimaliseren van:

– uitstraling en imago
– veiligheid
– onderhoud van de publieke én private ruimte
– waardebehoud en verbetering van het vastgoed
– een aantrekkelijk vestigingsklimaat
– faciliteiten en diensten voor de bedrijven

De dagelijkse leiding van Park- en Centrummanagement Alkmaar BV is in handen van Gerard Fit, directeur. PCMA BV is een 100% dochter van Stichting Ondernemend Regio Alkmaar. Het bestuur van PCMA wordt derhalve gevormd door de leden van het bestuur van Stichting Ondernemend Regio Alkmaar.