Waaghals prijs

In 1993 vond de eerste uitreiking plaats van de ‘Regio Alkmaar Promotie Award’, een bronzen beeldje dat beter bekend staat als ‘De Waaghals’, toen nog aan minister Maij-Weggen die zich sterk had gemaakt voor de aanleg van De Wijkertunnel, de aorta van onze bloeiende Regio Alkmaar naar de Metropool Regio Amsterdam. Het beeldje is daarna jarenlang uitgereikt aan een onderneming die een positieve bijdrage had geleverd aan het imago van de regio.

En ook dit jaar, tijdens het Ondernemend Regio Alkmaar Sponsor Gala 2019 “De Waaghals” zal dit beeldje weer uitgereikt worden na een ‘stilte’ van 9 jaar. In de tussenliggende periode is de Ondernemend Alkmaar Prijs uitgereikt geweest, met de komst van ORA is de traditie weer in ere hersteld.

Een onafhankelijke jury buigt zich over enorme long lists en short lists van ondernemers en ondernemingen die in aanmerking zouden kunnen komen. De ontknoping volgt op 17 juni 2019 tijdens het Ondernemend Regio Alkmaar Gala 2019 “De Waaghals”.

Op de foto het beeldje van kunstenaar Rob Houdijk, veilig (nog) in handen van Juryvoorzitter Gerry Teerenstra, uitgereikt in 2018 aan Chris en Tim Obdam (Holder, onderneming van het jaar), Hein Oud (ondernemer van het jaar) en Helen Groves van Stadsstrand De Kade in Alkmaar (Retail/Horeca)