Noordwest Ziekenhuis wint De Waaghals 2021

De Waaghals, de prijs voor de beste onderneming van 2021 regio Alkmaar, is dit jaar toegekend aan Noordwest Ziekenhuisgroep. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur en Willemijn Kortmann, internist-infectioloog, mochten de prijs maandagavond namens alle medewerkers van het Noordwest Ziekenhuis in ontvangst nemen tijdens de gala-avond van Ondernemend Regio Alkmaar.

Hart onder de riem
Jurgen Sernee tijdens de uitreiking: ‘Wat overheerst is vooral een gevoel van trots. Trots dat wij deze waardering in de vorm van De Waaghals mogen ontvangen. Een prijs die aangeeft dat wij van grote betekenis zijn geweest voor deze regio. Het is een enorme steun in de rug voor alle Noordwesters die zich al zo lang met ziel en zaligheid inzetten voor inwoners van deze regio. Tegelijkertijd is COVID-19 nog niet weg. Sterker nog, we ervaren de druk van de vierde golf alweer volop binnen ons ziekenhuis. We staan hier met een dubbel gevoel. Toch gaan we er weer voor. Ook al is het zwaar en wij enorm uitkijken naar het einde.’

Willemijn Kortmann, internist- infectioloog: ‘De Waaghals is een hart onder de riem voor alle Noordwesters die met zijn allen nog steeds elke dag hun stinkende best doen voor goede zorg.’
De aanwezige Noordwesters kregen tijdens de uitreiking van de prijs in de Grote Kerk een staande ovatie en een daverend applaus.

Juryrapport
De Waaghals wordt uitgereikt aan een onderneming die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het imago van de regio. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit een lijst van ondernemers en ondernemingen die in aanmerking zouden kunnen komen. De jury concludeerde: ‘Noordwest is een onderneming die het begrip ‘samen’ inhoud heeft gegeven en heeft kunnen anticiperen op de gewijzigde omstandigheden die corona met zich meebrengt. Het heeft laten zien dat het een bedrijf is waar wij als regio ontzettend trots op mogen zijn.’