Nh1816 ontvangt de ORA Waaghals Award

Nh1816 is de glorieuze winnaar van de Ondernemend Regio Alkmaar Waaghals Award. Tijdens het Gala 2019 werd deze prijs uitgereikt, en met grote trots aanvaard. Er was echter een geheim achter het beeldje dat uitgereikt werd…. Dat was van één van de eerdere winnaars. Het beeldje waar het echt om ging, werd nog op dat moment nog vervaardigd, ergens diep in Europa en is inmiddels in Alkmaar gearriveerd.

Dus werd op 11 november een tweede, informele uitreiking van het echte, originele en traditionele Waaghals-beeldje georganiseerd, waarbij Stichting ORA-voorzitter Gijs Schot en Ron Huiberts, voorman van de Sponsor Commissie, de feestelijke uitreiking nogmaals dunnetjes overdeden.

Nh1816 werkt van een kantoor in Oudkarspel, en heeft ruim 430.000 verzekerden. In de ruim 200 jaar waarin Nh1816 zelfstandig en onafhankelijk werkt, dus zonder externe aandeelhouders, bonussen en uitkeringen dus, is heel veel gebeurd. Wie had kunnen denken dat een houtzaagmolen die eerst in Alkmaar stond, na herbouw in Oudkarspel de basis werd voor een bloeiende onderneming in verzekeringen. Nadat in 1816 de eerste verzekeringsportefeuille werd overgenomen, is het bedrijf gestaag gegroeid. Wars van alle hypes, één met het dorp. Hartstikke Noord-Hollands dus.

De eerste portefeuille was een onderlinge waarborgmaatschappij die collectief branden verzekerde. Samen kun je meer dan alleen, en dat is de basis van heel veel samenwerkingsverbanden in de Kop van Noord-Holland, wat natuurlijk ook geldt voor Ondernemend Regio Alkmaar. Tientallen jaren leidde de familie Eecen, van oorsprong houthandelaars en -verwerkers, de onderneming.

In 1962 ontstond de huidige naam. De betrokkenheid van oprichters, medewerkers en directie weerspiegelt zich ook in de stabiele samenstelling van de Directie. Sinds 1998 geeft Lex Verëll als Algemeen Directeur leiding aan deze grote, traditionele onderneming, met de laatste 20 jaar Cas Verhage (die het beeldje tijdens het Gala in ontvangst nam) aan zijn zijde. De Directie is in 2012 uitgebreid met Rémon Chatellon als financieel directeur.

Op de site zeggen zij zelf: “Twee eeuwen ondernemerschap aan de Dorpsstraat. Trots op onze roots en onze positie als marktleider blijven wij doen waar wij als specialisten goed in zijn. Gedreven vanuit onze betrokkenheid. Lokaal. Bij de maatschappij en natuurlijk onze verzekerden. Verzekeren is zekerheid bieden. Dat doen wij nu ruim 200 jaar vanuit onze Noord-Hollandse nuchterheid en dat willen wij nóg 200 jaar doen.”

Namens Ondernemend Regio Alkmaar: alle succes, resultaten uit het verleden geven misschien best wel een garantie voor de toekomst!